Home
Historie   Heden

VERMEER BV Gebogen hout is een familiebedrijf met een lange historie. Begonnen werd, in 1870, met het vervaardigen van roeiriemen, takelblokken en gereedschapsstelen. Tot 1929 was het bedrijf gevestigd in Krimpen aan de Lek, daarna verhuisde het bedrijf naar Ouderkerk aan den IJssel.


In Ouderkerk ging het bedrijf ook klompen maken. Ook ontdekte de eigenaar, een kleinzoon van de oprichter, de mogelijkheden van het hout buigen met behulp van stoom. Na de oorlog werd het maken van gebogen multiplex een belangrijke activiteit . In de jaren 80 ging het bedrijf ook steeds meer ronde vormen maken door uit - onder een hoek met elkaar gevingerlaste en verlijmde - blokken vormen te frezen.

Vandaag de dag werken we met ca. 6 mensen. We voorzien vooral in een behoefte van timmerfabrieken en aannemers die rond werk willen uitbesteden. Hoewel veel timmerfabrieken en aannemers in staat zijn zelf ook rond werk te maken, blijkt de ervaring van velen te zijn dat het uitbesteden van rond werk bij Vermeer stagnatie in de eigen productie voorkomt waardoor de produktiecapaciteit beter benut kan worden.


Daar komt bij dat we ook een aantal maten kozijnen op voorraad hebben liggen, waardoor het nog weleens voorkomt dat we kozijnbestellingen binnen 24 uur leveren! Er staat een vakkundig en gemotiveerd team klaar om uw opdrachten naar wens uit te voeren.

IJsseldijk Noord 69 | 2925 BH Ouderkerk a/d IJssel | 0180 681230 | info@gebogenhout.nl